Ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg
Til 4 personer
Ingredienser:
1 kg kogte kartofler
1 kg pillede løg
30 g smør
2 spsk olivenolie
2 store laurbærblade
2 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk hakket rosmarin
4 dl rødvin
2 spsk brun farin
Fremgangsmåde:
Halver løgene og skær dem i 4 både.
Smelt smør i en gryde på middel varme og kom olivneolien i.
Kom løgene, rosmarin og laurbær i og sautere det i ca 45 minutter, vend rundt i løgene ca hver 5. minut.
Efter 45 minutter kommes rødvinen på og koger med i ca 10 minutter.
Skær de kogte kartofler i skiver a ca. 1/2 cm.
Fordel kartofler og løg i lag i et smurt ildfastfad.
Bages 20-30 minutter ved 200 grader
Kan med fordel laves dagen før, så skal du bare vente med at komme det i oven.
– See more at: http://voresvilla.dk/mad/opskrifter/ovnbagte-kartofler-roedvinskaramelliserede-loeg/#sthash.Ub0eaMhg.dpuf