Ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg

Ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg

Til 4 personer

Ingredienser:

1 kg kogte kartofler

1 kg pillede løg

30 g smør

2 spsk olivenolie

2 store laurbærblade

2 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk hakket rosmarin

4 dl rødvin

2 spsk brun farin

Fremgangsmåde:

Halver løgene og skær dem i 4 både.
Smelt smør i en gryde på middel varme og kom olivneolien i.
Kom løgene, rosmarin og laurbær i og sautere det i ca 45 minutter, vend rundt i løgene ca hver 5. minut.
Efter 45 minutter kommes rødvinen på og koger med i ca 10 minutter.

Skær de kogte kartofler i skiver a ca. 1/2 cm.
Fordel kartofler og løg i lag i et smurt ildfastfad.
Bages 20-30 minutter ved 200 grader

Kan med fordel laves dagen før, så skal du bare vente med at komme det i oven.

– See more at: http://voresvilla.dk/mad/opskrifter/ovnbagte-kartofler-roedvinskaramelliserede-loeg/#sthash.Ub0eaMhg.dpuf

Comments are closed.