Porretærte

Porretærte


Til 4 personer

Ingredienser:

Til mørdejen:

100 gr. hvedemel

50 gr. grahamsmel

½ tsk salt

75 gr. margarine

½ dl koldt vand

Fyld:

3 – 4 porre afhængig af størrelse

1 dl. creme fraiche 18%

2 æg

75 gr. ost

Skinkestrimler

Karry

Salt

Peber

Lidt revet muskatnød

Fremgangsmåde:

Bland ingredienser til dejen sammen. Riv margarinen på et rivejern, så er det lettere at lave dejen.

Pres dejen ud i tærteformen og forbag d. 12 min ved ca. 190 grader.

Snit porrene i fine skiver. Kom margarine på panden. Når det er smeltet svitses karryen, inden porrene lægges i panden og svitses.

Bland creme fraische, æg, ost, salt, peber, muskatnød og skinkestrimler i en skål.

Når bunden er forbagt, lægges de karry-svitsede porrer i bunden, og æggemassen fra skålen hældes over.

Herefter bages tærten i ca. 12 min ved 190 grader.

I stedet for porre og skinke kan man også bruges spinat og laks i bunden.

Comments are closed.