Hindbærlagkage

Hindbærlagkage


Ingredienser:

Bunde:
3 æg
115 g sukker
100 g mel
½ tsk bagepulver
1 tsk pulverkaffe
60 g hasselnødder, hakkede
Fyld:
ca. 4 dl piskefløde
lidt sukker efter behag
ca. 400 g friske hindbær

Fremgangsmåde:

Bunde:

Pisk æg og sukker let og luftigt med en håndmikser – sæt skålen ned i et varmt vandbad, når der er pisket lidt, og pisk løs til æggemassen er cremet. Tag skålen op af vandbadet og pisk lidt endnu.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med pulverkaffen og nødderne.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175° i ca. 40 min. Når kagen er helt kold, flækkes den til to lagkagebunde.

Fyld:

Skyl de pæneste hindbær og tag dem fra til pynt. Hvis kagen bages med jordbær, halveres resten af bærrene.

Pisk fløden til skum og vend bærrene i. Smag det til med sukker efter behag og bærrenes sødme.

Saml din hindbærlagkage ved at fordele hindbærskum mellem lagkagebundene og ovenpå.

Pynt din hindbærlagkage med de bær, der blev taget fra, og/eller et par af sommerens blomster.

Tips:

Når sæsonen med friske bær er forbi, bruger Nina en hindbærkompot af 250 g frosne hindbær, 200 g sukker og 1-1½ spsk maizena: Kog bærrene op med sukkeret. Rør maizenaen i lidt koldt vand og jævn bærrene med majs stivelsen. Kompotten skal være helt kold, før den vendes med flødeskummet.

Server hindbærlagkage til din fødselsdag eller bare som en lækker lagkage til eftermiddagskaffen på en skøn sommerdag.

Denne opskrift er kopieret fra denne side.

Comments are closed.