Helstegt dyreryg
Ingredienser:
1 hel hjorteryg med ben, cirka 2 kg
2 spsk olivenolie salt
friskkværnet sort peber
6 kviste timian
Grønkålsalat
50 g hasselnødder
2 tykke skiver rugbrød
300 g grønkål
50 g dadler uden sten
1 lille rødløg
1 dl god mayonnaise lavet på rigtige æggeblommer
1 spsk æbleeddike
1 spsk dijonsennep salt og peber
Svampesauce
400-500 g rørhatte, kantareller eller østershatte
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
½ bundt bredbladet persille
2 tsk citronsaft salt og peber
Fremgangsmåde:
Helstegt dyreryg:
Varm ovnen op til 250 grader.
Læg dyre- ryggen i en bradepande.
Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Steg dyreryggen i 8 minutter.
Skru ovnen ned til 150 gra- der, og luk lidt af varmen ud. Drys timiankviste på dyreryggen, og steg den i cirka 8 minutter, eller til centrumtemperaturen på det tyndeste sted på ryggen er 55 grader. Tag ryggen ud, og lad den trække i 5-10 minutter, inden den skæres ud.
Grønkålssalat:
Rist nødderne i ovnen på en bageplade i cirka 10 minutter ved 180 grader, til skallen let kan nulres af. Lad dem køle af, gnid skallen af i et rent viskestykke, og hak dem groft. Skær rugbrødet i små tern, og bred dem ud på en bageplade. Lad dem tørre i ovnen i 10-15 minutter.
Skyl kålen grundigt, rib den, og hak den fint. Skær dadlerne i tynde skiver. Hak løget fint.
Rør mayonnaisen med æbleeddike og sennep. Vend grønkål, løg, nødder og dadler sammen med dressingen, og smag til med med salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med rugbrødstern.
Svampesauce:
Skær svampene i 2 cm-tykke skiver eller tern på 2 x 2 cm. Halvér hvidløgsfeddene. Varm olien op på en pande sammen med hvidløgene. Fjern hvidløgene, og steg rørhattene i olien ved middelhøj varme i 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad rørhattene simre i 5 minutter. Tilsæt hakket persille, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Servér ryggen med svampesauce, grønkålsalat og kogte kartofler.
Fundet på klosterhedensvildt.dk