Italiensk madbrød

Italiensk madbrød

Til 6 personer

Ingredienser:

6 dl lunkent vand

1 dl yoghurt, a38 eller lignende

1 dl olivenolie

20 g gær

1 kg hvedemel

20 g havsalt

8 små tomater

3 kviste rosmarin

Fremgangsmåde:

Bland lunkent vand, yoghurt og ½ dl olivenolie i en skål, og rør gæren ud heri.

Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er godt smidig og glat. Lad dejen hæve i op til 3 timer i skålen med et klæde over.

Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene.

 

Halver tomaterne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Hæld resten af olivenolien ud over dejen, drys med havsalt, og lad dejen hæve i yderligere ½ time.

Bag madbrødet ved 220° i ca. 30-35 min., indtil det er sprødt og gyldent på toppen.

Tag brødet ud af ovnen, og lad det hvile på en rist. Server brødet helt, og bræk stykker af til maden.

Comments are closed.