Rugbrød
1 mindre rugbrød – jeg ganger med 3 og får 2 store rugbrød
Ingredienser:
½ l. kærnemælk
50 g. gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup
200 g. knækkede hvedekerner
150 g. grahamsmel
250 g. groft rugmel
1½ tsk. salt
1 spsk. sirup
200 g. knækkede hvedekerner
150 g. grahamsmel
250 g. groft rugmel
Fremgangsmåde:
Lun først kærnemælken let og rør herefter gæren ud heri. Tilsæt dernæst salt, sirup, knækkede hvedekerner, grahamsmel og rugmel og rør dejen godt sammen.
Når dejen er blød, klistret og klæbrig – så er den klar.
Lad den hæve 2 timer.
Smør derfor en brødform i enten madolie eller med sprayfedt og hæld dejen heri.
Lad dejen efterhæve 25 min.
Bag så brødet i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 60 min.