
Sandwichbrød
Dette er til 1 brød
Ingredienser:
25 gr. smør
1/4 l mælk
1 dl ymer, a38 ell. tilsvarende
50 gr. gær
2 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
100 gr. knækkede hvedekerner
500 gr. mel
Fremgangsmåde:
Smørret smeltes i en gryde – mælk og ymer tilsættes.
Opløs gæren i blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.
Lad den hæve i ca. 60 min.
Ælt dejen igen og læg den i en brødform og lad den efterhæve 30 min.
Når den efterhæver skal den dækkes med bagepapir og en plade, således den firkantede form opnås.
Bag brødet ca. 30 min. ved 200 grader på nederste rille – stadig dækket af plade og bagepapir.
Når brødet er koldt kan det skæres i skriver og lægges i fryseren. Hvis man fryses 4 skiver sammen, tør de hurtigt og er klar til brødristeren.