Andeconfit – Confit de canard
Ingredienser:
- 5 Andelår
- 4 Laurbærblade
- 1 spsk Peberkorn
- 1 spsk Timian (frisk eller tørret)
- 2 spsk Salt
Fremgangsmåde:
Put krydderierne i en morter og stød dem godt sammen. Sørg for at alt er knust godt. Frisk timian er at foretrække, da det afgiver olie til blandingen.
Nu skal krydderblandingen gnubbes ind i andelårene.
Læg andelårene på et fad og dæk dem godt til med film og sæt dem på køl i 24-48 timer.
Når andelårene tages ud af køleskabet, skylles de under den kolde hane, inden de puttes i sous vide’en.
Andelårene skal have 10-12 timer ved 75 °C
Når andelårene er færdige steges de ved middel/høj varme i cirka 2 min på kødsiden og 5 min på skindsiden.
Stegetiden gælder kun hvis du lige har taget andelårene op af vandbadet. Hvis du tager dem ud af køleskabet, skal de have cirka 15 min i alt før de er varmet ordentlig igennem.
Server andelårene med en kartoffelret – eksempelvis ovnbagte kartofler med rødvinskaramelliserede løg.