Asparges med røget laks og croutoner
Til 4 personer
Ingredienser:
1 bundt grønne asparges
4 skiver røget laks
Croutoner:
4 skiver hvedebrød
1 dl olivenolie
2 spsk. havsalt
Krydderurtedressing:
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. hvid balsmico-eddike
6 spsk. olivenolie
1 bundt citrontimian
1 bundt brøndkarse
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Croutoner:
Skær brødet i tern, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° i 5-7 minutter, til de er gyldne.
Krydderurtedressing:
Pisk sennep, honning og balsamico-eddike sammen i en skål. Pisk olien i lidt efter lidt, så dressingen tykner en smule. Skyl citrontimian og brøndkarse, og hak det. Bland det i dressingen, og smag til med salt og peber.
Asparges:
Skyl aspargeserne, og bræk de nederste, træede ender af. Bring vand i kog i en gryde, og lad aspargeserne koge i 4 minutter. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Anret aspargeserne på tallerkener sammen med røget laks, og hæld dressingen over. Pynt med de sprøde croutoner.