Tacchina tonnato
Til 4 personer
Ingredienser:
1 kalkunbryst
Salt
250 gr. creme fraische
1 pk rucola salat
1 ds tun
1 glas kapers
Flutes
Fremgangsmåde:
Klargøring af kalkunbrystet:
Lav en saltlage – 70 gram salt og 30 gram sukker pr. liter vand. Lagen skal dække al kødet.
Læg bryst i saltlagen i ca. 6 timer
Vakuumpak brystet med en klat smør og tilberedes i sous vide i 3 timer ved 61 grader.
Når kalkunbrystet er færdigt skal det i en rullepølsepresser 8 – 10 timer.
Dressing:
Creme fraische, tun og kapers blendes sammen og smages til med citronsaft, salt og peber.
Servering:
På et fad lægges rucola-salaten
Halvdelen af kalkunbrystet skæres i tyndeskiver (2 mm) – lettest på en pålægsmaskine. Skiverne lægges oven på salaten og pyntes med kapers og lidt dressing.
Der serveres flutes til.