Porretærte
Til 4 personer
Ingredienser:
Til mørdejen:
100 gr. hvedemel
50 gr. grahamsmel
½ tsk salt
75 gr. margarine
½ dl koldt vand
Fyld:
3 – 4 porre afhængig af størrelse
1 dl. creme fraiche 18%
2 æg
75 gr. ost revet ost – vælg efter din smag
Skinkestrimler
Karry
Salt
Peber
Lidt revet muskatnød
Fremgangsmåde:
Bland ingredienser til dejen sammen. Riv margarinen på et rivejern, så er det lettere at lave dejen.
Pres dejen ud i tærteformen og forbag d. 12 min ved ca. 190 grader.
Snit porrene i fine skiver. Kom margarine på panden. Når det er smeltet svitses karryen, inden porrene lægges i panden og svitses.
Bland creme fraische, æg, ost, salt, peber, muskatnød og skinkestrimler i en skål.
Når bunden er forbagt, lægges de karry-svitsede porrer i bunden, og æggemassen fra skålen hældes over.
Herefter bages tærten i ca. 12 min ved 190 grader.
I stedet for porre og skinke kan man også bruges spinat og laks i bunden.