Chocolate Chip Cookies
12 stk.
Ingredienser:
- 100 g sukker
- 120 g farin
- 140 g smør
- 1 stk. æg
- 240 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. vaniljesukker
- 150-200 g chokolade
Fremgangsmåde:
Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse
Tilsæt æg og pisk igen
Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed
Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i – du kan eventuelt skifte chokoladen ud med tørrede bær eller nødder, så kagerne stadig er lækre, men lidt sundere.
Kom dejen på køl i min. 1 time – gerne til sagen efter
Del dejen i 70 g. stykker og rul dem til kugler
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 8 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde)
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist
Afkøl 15 minutter
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle på bageristen
Opbevares i lufttæt boks