Skovbærdessert med rødvin, stjerneanis og nøddekans
Til 4 personer
Ingredienser:
600 g skovbær
200 g mørk agavesirup (alternativt honning eller sukker)
2 dl rødvin
6 hele stjerneanis
1/4 l piskefløde
1/4 l kvark eller græsk yoghurt 10%
100 g blandede nødder (brug dem du bedst kan lide)
150 g sukker til nøddeknasen
Fremgangsmåde:
Skovbær, agavesirup, rødvin og stjerneanis koges ind i en gryde, til det bliver en smule tykt, ca. 30 minutter. Jo større gryde, jo hurtigere koger det ind.
Køl af og tag stjerneanisen op.
Bag nødderne i ovnen ca. 8 minutter ved 180 grader
Smelt sukkeret på panden, til det er let gyldent, og kom de bagte nødder på.
Det hele hældes ud på en smurt bageplade eller bagepapir, køles af og hakkes.
Pisk fløden og vend den med kvarken eller den græske yoghurt.
Tag 4 rødvinsglas. Start med at komme lidt nøddeknas i bunden, så skovbær, og til sidst cremen. Gentag processen til desserten er så stor, som du ønsker.
Du kan godt nøjes med at bruge flødeskum, men det klæder denne dessert med den syre, som kvark eller yoghurt giver