Kalkunbryst i sous vide
Dejlig kalkunbryst, lavet til perfektion i Sous vide
Opskrift til 4 – 6 personer
Kalkunbryst i sous vide
2 store kalkunbryst
Lage : Salt+sukker
Smør
Gremolata: persille-hvidløg-citronskal
Fremgangsmåde:
Lav en saltlage – 70 gram salt og 30 gram sukker pr. liter vand. Lagen skal dække al kødet.
Læg bryst i saltlagen i ca. 6 timer
Vakuumpak brystet med en klat smør og tilberedes i sous vide i 3 timer ved 61 grader.
Pak kødet ud og dup det tørt med køkkenrulle og giv en stegeskorpe på en varm pande i lidt olie. Kun ca. 1 minut på hver side.
Gremolata:
Hak persillen sammen med hvidløg og revet citronskal.
Sovs:
Lav en sovs fra saften fra kalkunbrystet.
Servering
Skær kalkunbrystet i fine skriver og pynt med gremolaen. Som tilbehør kan bruges alle slags kartofler – hasselbagte var rigtig gode dertil.