Risotto med mascarpone og asparges
Til 2 personer
Ingredienser:
2 dl risottoris
lidt smør til stegning
1 bananskalotteløg, hakket
1 dl hvidvin
7 dl vand
½ bundt grønne asparges (250 g)
100 g mascarpone
50 g revet parmesan
salt
100 g blandet salat
lidt citronsaft
50 g pinjekerner, ristede
Fremgangsmåde:
Sautér risene i lidt smør i en varm, dyb pande sammen med løget – lad det hele sautere, men uden at det tager farve.
Kom hvidvinen i, lidt ad gangen, og fortsæt derefter med vandet, til risene er møre med lidt bid.
Knæk den nederste, træede del af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker, og kom dem i risottoen.
Kom mascarponen i, og lad det simre i et minut eller to.
Tilsæt parmesanen, og smag til med salt. Riv lidt ekstra parmesan over risottoen, og servér straks sammen med salat vendt i lidt citronsaft, med et drys af pinjekerner.