Tærte med fuldkornsbund og grøntsagsfyld

Tærte med fuldkornsbund og grøntsagsfyld

Kilde: juliebruun.com/taerte-med-fuldkornsbund-og-groentsagsfyld/

Ingredienser:

Tærtebund

  • 250 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • 90 g smør
  • 1 dl vand

Æggemasse

  • 4 æg
  • 1 dl yoghurt natural, cremefraiche eller græsk yoghurt
  • 100 g feta eller salatost
  • 1/2 tsk salt og lidt peber

Grønsagsfyld

  • 10 cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt (måske lige knap)
  • 1 lille rødløg eller 1/2 stort
  • 1 håndfuld persille
  • evt. pølser (jeg brugte 4-5 stykker af nogle lækre krydrede pølser)

Femgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Start med at lave bunden til tærten ved at komme mel, salt og smør i en skål. Smuldr smørret ind i melet og saml det med vandet. Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Pres dejen op af kanterne og prik lidt huller med en gaffel
  3. Lav så æggemassen ved at røre disse ingredienser sammen i skålen, hæld æggemassen ned over bunden
  4. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker sammen med pølserne. Kom alt fyldet over æggemassen og kom nu tærten i ovnen
  5. Bag tærten i midten af ovnen i små 40 minutter, til den er fast og gylden
Comments are closed.