Italiensk madbrød
Til 6 personer
Ingredienser:
6 dl lunkent vand
1 dl yoghurt, a38 eller lignende
1 dl olivenolie
20 g gær
1 kg hvedemel
20 g havsalt
8 små tomater
3 kviste rosmarin
Fremgangsmåde:
Bland lunkent vand, yoghurt og ½ dl olivenolie i en skål, og rør gæren ud heri.
Tilsæt mel og salt, og ælt dejen godt sammen, til den er godt smidig og glat. Lad dejen hæve i op til 3 timer i skålen med et klæde over.
Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk forsigtigt små huller i med fingrene.
Halver tomaterne, og fordel dem sammen med rosmarin på dejen. Hæld resten af olivenolien ud over dejen, drys med havsalt, og lad dejen hæve i yderligere ½ time.
Bag madbrødet ved 220° i ca. 30-35 min., indtil det er sprødt og gyldent på toppen.
Tag brødet ud af ovnen, og lad det hvile på en rist. Server brødet helt, og bræk stykker af til maden.