Marineret andebryst med soya og nelliker
Til 4 personer
Ingredienser:
2 pk. Berberiandebryst a 300 g med ridset skind
groft salt
9 spsk. sød soyasauce
1 tsk. hele nelliker
1.5 tsk. stødt sichuanpeber
12 spsk. appelsinsaft
4 stk. gulerødder i skiver, blancheret i letsaltet kogende vand i 2 minutter
Fremgangsmåde:
Gnid det ridsede andeskind med groft salt og læg de to stykker andebryst i et ildfast fad.
Lav en marinade af sød soya, nelliker og peber, og hæld marinaden over kødet.
Lad det marinere 1/2-1 time i stuetemperatur. Vend kødet nu og da.
Kom fadet i en forvarmet ovn, og steg kødet med skindet opad 15 minutter ved 200°C.
Hæld halvdelen af appelsinsaften over kødet og fortsæt stegningen i yderligere 10 minutter. Hæld resten af appelsinsaften over kødet, øg varmen en smule de sidste 5-10 minutter, så skindet kan blive sprødt.
Lad kødet hvile 5-10 minutter, og skær det derefter i tynde skiver. Anret på fad sammen med gulerødder og pynt med appelsinskal.
Server sammen med ris og en skål med saucen fra fadet og ekstra soya.