Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg

Kilde: emmamartiny.dk/taerte-med-gedeost/

Ingredienser:

TÆRTEFYLD

5 æg

1 dl cremefraiche

salt og friskkværnet peber

200 g frisk spinat

lidt smør til stegning

1 rulle gedeost

TÆRTEBUND

250 g havregryn

1 tsk. salt

1 æg, str. M/L

1 æggehvide

½ dl olivenolie

½ dl vand

1 tærteform, Ø 24 cm

KARAMELLISEREDE LØG

4 rødløg

2 spsk. smør til stegning

3 spsk. balsamicoeddike

1 spsk. ahornsirup

salt

Fremgangsmåde:

TÆRTEBUND

  1. Tænd ovnen på 175°. 
  2. Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
  3. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej.
  4. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
  5. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen.
  6. Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.

KARAMELLISEREDE LØG

  1. Pil rødløg, og skær i skiver.
  2. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve.
  3. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring.
  4. Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.

TÆRTEFYLD

  1. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.
  2. Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen.
  3. Fordel massen over den forbagte tærtebund.
  4. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost.
  5. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.

Comments are closed.