Tærte med gedeost & karamelliserede rødløg
Kilde: emmamartiny.dk/taerte-med-gedeost/
Ingredienser:
TÆRTEFYLD
5 æg
1 dl cremefraiche
salt og friskkværnet peber
200 g frisk spinat
lidt smør til stegning
1 rulle gedeost
TÆRTEBUND
250 g havregryn
1 tsk. salt
1 æg, str. M/L
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
1 tærteform, Ø 24 cm
KARAMELLISEREDE LØG
4 rødløg
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. ahornsirup
salt
Fremgangsmåde:
TÆRTEBUND
- Tænd ovnen på 175°.
- Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
- Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej.
- Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
- Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen.
- Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.
KARAMELLISEREDE LØG
- Pil rødløg, og skær i skiver.
- Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve.
- Tilsæt balsamico og sirup under omrøring.
- Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.
TÆRTEFYLD
- Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål.
- Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen.
- Fordel massen over den forbagte tærtebund.
- Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost.
- Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.