Appelsinmarmelade
Kilde: spisbedre.dk/opskrifter/appelsinmarmelade-med-ingefaer
Ingredienser:
- 1 kg usprøjtede appelsiner
- 1 citron
- 2 dl vand
- 5 cm frisk ingefær 800 g syltesukker
Fremgangsmåde:
- Skyl appelsinerne. Skær den gule del af skrællen af med en skarp kniv, og hak det fint. Læg skrællen i en gryde.
- Skær resten af skrællen af, og smid den ud. Skær appelsinen i fileter, og hak fileterne groft. Pas på, så det kun er frugtkødet og ikke hinderne mellem fileterne, der kommer med. Læg fileterne i en gryde.
- Skær skrællen af citronen, og skær frugtkødet i fileter. Læg fileterne i gryden.
- Hæld vand i gryden, og lad indholdet simre i 10 minutter.
- Skræl ingefæren, og riv den fint. Tilsæt ingefær og sukker i gryden, og lad marmeladen simre i 6-8 minutter. Rør rundt jævnligt.
- Hæld marmeladen på rene glas, og opbevar den i køleskabet.